جنة المتحابات فى الله النسائية

 اهلاً بكِ اخيتى يسعدنا انضمامك الى اسرتنا اسرة المتحابات فى الله











انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

جنة المتحابات فى الله النسائية

 اهلاً بكِ اخيتى يسعدنا انضمامك الى اسرتنا اسرة المتحابات فى الله









جنة المتحابات فى الله النسائية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

/
:: هنا أخوة في الله ،على طاعة الله تلاقينا وبالحب في الله ارتقينا ::


2 مشترك

    كفتة بطاطس

    بسمة
    بسمة
    داعية متألقة
    داعية متألقة


    الجنسانثى

    الحالة الاجتماعية : انسة

    محل الاقامة : تونس

    عدد المساهمات : 274

    تاريخ التسجيل : 12/04/2011

    sms : اللهم سامع الصوت وسابق الفوت وكاسى العظام لحماً بعد الموت نسألك الجنه ونعوذ بك من النار

    العمل/الترفيه : طالبة

     كفتة بطاطس Mymeda10


     كفتة بطاطس Empty كفتة بطاطس

    مُساهمة من طرف بسمة السبت أكتوبر 01, 2011 2:24 pm


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    المقادير:
    34 كيلو بطاطس مسلوقه 34 سوي وتبشر بالمبشره
    14 كيلو لحمه متعصجه بدون طماطم
    3 بيضات
    2 ملعقه بشر بصل التفل بس
    2 ملعقه بقدونس
    1 كوب دقيق
    1 كوب بقسماط
    زيت للتحمير
    2 فص ثوم مفروم
    2 ملعقه كسبره
    بصل
    بودر ثوم بودر كركم كمون ملح وفلفل علي الدقيق اللي هستخدمه في البانيه
    وكمان من نفس التوابل علي البقسماط علشان تعزز النكهه في الكفته
    طريقة التحضير:
    اولا بسلق البطاطس 34 سوي مع ماء بارد وشويه ملح
    بعد السلق اشرها بالمبشره او اهرسها بالهراسه او الشوكه ووتتبيليها بتوابلك الخاصه حسب رغبتك
    اضيف تفل البصل والثوم المفروم واللحمه المتعصجه والبقدونس والكسبره والملح والفلفل
    اما
    البيض فالنصيحه انه ينضاف تبعا لسلق البطاطس يعني لو مسلوقه قوي فمفيش
    داعي تضيفي كتير علشان متبقاش سايله صعب تشكيلها ميزانك عينك وملمس الكفته
    علي
    الرخامه تضيف رشه دقيق واشكل الكفته علي هيئه عمود او اسطوانه طويله حسب
    ذوقك وابدأ اقطع منها اصابع متوسطه الطولالفها بالدقيق ليساعد لي التشكيل
    ابدأ اضيفها للدقيق المتبل ثم البيض المخفوق ثم البقسماط المتبل
    والخطوه المهمه انه لازم يتحط في الثلاجه 12 ساعه او الفريزر 14 ساعه علشان يثبت الخلطه البانيه
    عليه ومتفكش ساعه القلي
    وبعد خروجه من الثلاجه يقلي في زيت غزير ساخن
    نصيحه مهمه اضيفي ملعقه بيكنج صودا او كربوناتو الي البقسماط او الدقيق اذا كان اخر طبقه علي البانيه
    ده بيساعد انه يطلع لونه ذهبي وميغيرش لون بعد اول قليه يعني يفضل لون المقالي ذهبي طول فتره القلي وميسودش في تاني دفعه في القلي
    ღ قلبي ملك ربى ღ
    ღ قلبي ملك ربى ღ
    غالية بالإسلام
    غالية بالإسلام


    الجنسانثى

    محل الاقامة : ارض الله الواسعة

    عدد المساهمات : 3451

    تاريخ التسجيل : 23/08/2010

    sms : اللهم سامع الصوت وسابق الفوت وكاسى العظام لحماً بعد الموت نسألك الجنه ونعوذ بك من النار

     كفتة بطاطس Mymeda10


     كفتة بطاطس Empty رد: كفتة بطاطس

    مُساهمة من طرف ღ قلبي ملك ربى ღ السبت أكتوبر 01, 2011 4:44 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة مايو 17, 2024 3:57 am